Kontakt os idag    |    +45  2568 2568    |    info@postedmedia.dk

Videomarkedsføring — forbliv relevant

Del på facebook
Facebook

Tre opslag om ugen.

Det er hvad, der anbefales, at man deler på den sociale platform Facebook, for at opnå det størst mulige reach. Egentlig siges det, at man bør dele minimum ét opslag om dagen, men det kan i mange tilfælde godt virke en smule overvældende. Både for dig som content-kreatør, men ikke mindst også for dine følgere.

Hvad er godt indhold?

Med de sociale medier som dit stærkeste markedsføringsredskab er det vigtigt at forblive relevant. Noget af det, som fremmer din relevans og skaber værdi for dine kunder og besøgende på din hjemmeside og på de sociale medier, er at have relevant indhold, der rammer netop din målgruppe på den bedst mulige måde.

Først og fremmest viser undersøgelser at visuelt materiale, som billeder, klarer sig helt op til 94% bedre på de sociale medier, sammenlignet med et opslag udelukkende bestående af tekst. Udover dette styrker billedmateriale også din visuelle identitet, hvis det vel at mærke bruges korrekt.

Du kan gennem billeder udtrykke din stil eller en følelse og vække interesse hos dine besøgende. Men husk at holde den røde tråd i dine opslag. Husk at køre en stil der matcher dit brand, din virksomhed eller organisation.

Noget, der dog virker til at blive en større og større trend, er, at vi ser mere og mere videomateriale i opslag på Facebook. På Facebook alene ses der dagligt ca. 100 millioner timers video.

Det kan nogle gange være svært at sortere i alt indholdet mellem bl.a. kattevideoer eller ”how-to-make-the-perfect-cupcake”-videoer, men er du relevant, og er dit indhold målrettet korrekt, vil det med større sandsynlighed blive vist for de rigtige brugere og ikke mindst husket.

Undersøgelser viser, at videomateriale har dobbelt så meget engagement på Facebook end opslag udelukkende bestående af billeder. Selvom et opslag med billeder er bedre end et opslag kun bestående af tekst, klarer opslag med video sig bedre hos dine potentielle kunder. Én af årsagerne til dette er, at brugerne husker mere, af hvad de ser i et videoopslag, end hvad de ville, hvis de læste det samme på tekst

Hvordan gør man?

Som sagt bliver dine følgere mere engagerede og husker bedre dit indhold fra andet indhold via video på sociale medier. En ting der er vigtig at huske, når du benytter dig af video i din markedsføring, er at du skal fange seerens opmærksomhed inden for de første 3-5 sekunder. Dette kan gøres på mange måder, bl.a. gennem humor, interessante facts eller ved hjælp af video- eller audiotekniske virkemidler.

Noget andet der er vigtigt at have in mente – især på Facebook – er, at sørge for at din video er undertekstet. Helt op imod 85% af alle videoer på Facebook bliver set uden lyd, men fanger de brugerens interesse, klikkes der på videoen, og lyden aktiveres. Så via undertekstning på din video kan du også fange dine brugeres opmærksomhed.

Hold dine videoer i et format på under eller omkring ét minut. Undersøgelser fra Hubspots brugere viser, at de har tendens til at blive hængende i op til +/- 60 sekunder, hvis indholdet i en video interesserer dem, før de scroller videre gennem deres nyhedsfeed. Det er derfor vigtigt at tage stilling til din videos længde – og hvilken type af video du bruger (læs også vores opslag omkring hvordan du vælger den bedste type video til dit behov).

Appellér til flere følelser/sanser hos dine følgere. Igennem video kan du appellere til flere sanser på én og samme tid. Du kan appellere til det visuelle, det auditive og det følelsesmæssige aspekt hos brugerne. Dette er med til at engagere dine besøgende.

Igennem en god video kan du på relativt kort tid fortælle dit budskab, fremvise dit produkt eller din service på en måde, som dine besøgende kan relatere til, afspejle sig selv i eller se sig selv benytte. Dette gøres bedst ved at benytte de korrekte appelformer.

Har du f.eks. et meget videnskabeligt/unikt produkt, der kræver ekspertviden for at forstå, kan det hurtigt og let gøres gennem video. Her viser du produktet, og hvordan det benyttes, hvilket samtidigt er med til at skabe troværdighed for dig og dit brand, da du selv kan fortælle, forklare og formidle.

Hvad skal jeg poste og hvor ofte?

Det er ikke let at give et facit, som er 100% fast, da det varierer fra virksomhed til virksomhed.

Lad os dog igen tage udgangspunkt i artiklens start. Minimum 3 gange om ugen på Facebook. Det lyder for nogle måske af meget, men forestil dig at du har så meget varierende indhold, at du f.eks. mandag kan poste et opslag, der består af tekst og billede(r), hvor du forklarer om den nye uge, dine mål, dine produkter eller lignende.

Onsdag poster du igen et opslag, f.eks. med en konkurrence som løber til ugen efter, hvor du igen engagerer dine brugere til at deltage aktivt – og ikke mindst kommentere på dit opslag.

Fredag poster du en kort video, der fortæller om ugens forløb, dine personlige eller din virksomheds succeshistorier, eller præsenterer et nyt produkt. På denne måde har du engageret dine brugere på tre forskellige måder i løbet af en uge.

De brugere, der ikke allerede kender dig, er blevet introduceret til din service eller dit produkt. De er blevet engageret med et opslag, som har værdi for dem, som de kan se dem selv benytte eller afspejle sig i, og til sidst har de fået et billede af hvem du/I er som person eller virksomhed, og hvad dine/jeres værdier er.

Kigger man på nogle af de helt store spillere som f.eks. RedBull, benytter de sig meget af markedsføring gennem video. De kender deres målgruppe, og de ved at målgruppen har et relativt kort opmærksomhedsspænd, og derfor skal de direkte til sagen så hurtigt som muligt.

Igennem video formår de alt det, der er beskrevet i dette opslag, og tænker du selv tilbage, er det sidste, du har set fra RedBull på de sociale medier nok også netop en video, der har promoveret deres brand eller produkter.

Er du i tvivl, så sammenlign dig gerne med konkurrenterne. Det er altid en god idé, at kigge på hvad dine konkurrenter gør med alt deres indhold på de sociale medier. Men hav altid din egen målgruppe in mente. Hvad vil de gerne se, og hvilke typer opslag engagerer de oftest med?

Hvis du tager dig tid til at sætte dig i dine besøgendes sted, vil du hurtigt og effektivt finde frem til, hvad der fungerer bedst for netop dig.

Vil du vide mere om, hvorfor video virker, hvor ofte du egentlig har brug for video, eller er du interesseret i at tage en snak om at få produceret indhold til dine sociale medier eller hjemmeside, så tøv ikke med at kontakte os.

Følg os på facebook

KONTAKT OS

Har du spørgsmål, eller søger du et tilbud på videoproduktion så kontakt os i formularen.

Copyright © Posted Media. All rights reserved.
Videomarkedsføring — forbliv relevant