Kontakt os idag    |    +45  2568 2568    |    info@postedmedia.dk

Videomarkedsføring — hvad koster video?

Del på facebook
Facebook

Hvad koster en video?

Det er et af de spørgsmål, vi ofte får – og et af de spørgsmål der er rigtigt svært at svare på.

Et overslag på en et-minuts video ville være et sted mellem 2.500 kr. – 25.000 kr. Det afhænger nemlig af rigtigt mange faktorer. Det vigtige er at have dit eget brand in mente. Hvem er du? Hvor professionelle vil du/I fremstå? Hvilken type video har du/I brug for (læs også vores indlæg om hvordan du vælger den rigtige type video til dit brand)?

Ud over disse faktorer spiller tiden, der skal bruges på at udvikle videoen, også ind. Den rigtige idé og det perfekte koncept skal udvikles. Hvor lang tid skal der bruges på planlægning? Hvor mange timer eller dage skal der optages, og hvad skal der laves i postproduktion? Er det en kompleks video, hvor der virkelig skal arbejdes med at udvælge de korrekte klip, eller eksisterer der allerede et storyboard, der skal følges? Herudover kan nævnes faktorer som statister, rekvisitter og locations. Det er blot nogle af de faktorer, der spiller ind, når vi udarbejder et tilbud til vores kunder.

Production value er nøgleordet

Dét, som i virkeligheden er spørgsmålet, er hvilken ”production value”, kunden forventer. Vi hos Posted Media bestræber os altid på at levere det bedste resultat og vil altid inddrage kunden i denne process for at nå til enighed. Det handler om det visuelle udtryk, historiens fremgang, klippestil, valg af musik osv. Det er en service, vi forventer at vores kunder ønsker – og en service vi ønsker at levere.

Production value skal afspejle din virksomhed som helhed. Er I en nyetableret virksomhed, der leverer billige produkter til jeres kunder, er det måske ikke den dyre videoproduktion I leder efter. Derimod kan en hurtig og effektiv løsning, som fremviser jeres produkt eller service være at foretrække. Anderledes er det, hvis I er et etableret selskab, der sælger dyrere produkter af høj kvalitet. Her forventer kunderne, at jeres brand fremstår top-notch og virkelig skildrer professionalisme.

Dermed ikke sagt, at man som mindre selskab, ikke kan få lavet en flot og professionel produktion. Man skal dog forvente, at der skal bruges mere tid på at udarbejde det rigtige koncept. Og som vi alle ved, er tid lig penge.

Hvorfor varierer production value?

Production value varierer af flere årsager. Der skal tages højde for mange ting, når man planlægger en produktion. Nogle af disse er listet nedenfor:

Preproduktion:

 • Tid brugt på kundekontakt, ide-generering med kunde og udvikling af koncept.
 • Planlægning af lokationer, skuddage, skuespillere, eksterne personer mm.
 • Udarbejdelse af storyboard, drejebog, manuskript, interviews, voice-over mm.
 • Fremskaffelse af tilladelser – f.eks. til droneflyvning eller optagelse i områder med personer under 18 år.
 • Forventningsafstemning af fx udstyr, originalt musik mv.
 • Forventet længde på endelige video.

Produktionen:

 • Tid brugt på lokation, antallet af lokationer og hvor mange personer, der skal inddrages til den enkelte produktion. Er der tale om mange lokationer, skal der bruges tid på at opsætte og nedtage udstyr samt transport til og fra hver lokation.
 • Video- og lydtekniske færdigheder og udstyr. Hos Posted Media filmer vi altid på top-professionelt 4K-udstyr, der lever op til standarder for, ikke mindst hvad man forventer på nettet, men også hvad der leveres til TV-produktioner.
 • Yderligere udstyr. Skal der medbringes slidere, lys, eksterne mikrofoner og/eller boom?
 • Materialets kompleksitet. Hvilken kvalitet filmes der i? Hvor mange harddiske skal der bruges for at have materialet med os fra optagelserne igen og sørge for backup.
 • Antallet af vinkler, kameraer og typer af objektiver. Nogle gange skal der benyttes flere kameraer til en produktion. Fx i en interviewsituation eller ved droneskud. Ligeledes er det nogle gange nødvendigt at benytte specifikke objektiver for at opnå det rigtige look.

Postproduktion:

 • Generel redigering. Hvor mange timer skal der bruges på at redigere det endelige format, så det fremstår præcist, som kunden ønsker? Skal der fortælles en dybdegående historie, eller er der blot tale om produkter, der skal vises frem?
 • Postproduktionsteknologier og software. Er det nødvendigt at benytte specielt software i postproduktionen? Skal der fx laves effekter i videoerne, eller skal der klippes I en bestemt software, for at kunden senere selv kan benytte det endelige klip?
 • Grafik. Skal der genereres motion-grafikker som f.eks. navneskilte, location-markers el. lign.?
 • Original musik og/eller lyd? Skal der laves et musiknummer der varer 30 sekunder eller 2 minutter? Hvor høj kompleksitet forventes der?
 • Color correction eller color grading. Videoen skal med sikkerhed mindst color correctes for at sørge for at billederne matcher i lys, intensitet mv. Men hvis kunden ønsker, at billederne afspejler en specifik stil eller et look, er der tale om color grade, som tager væsentligt længere tid.
 • Tekstning af video. Posted Media anbefaler at man altid får sine videoer tekstet – især hvis der er tale om video til sociale medier. 85% af seerne ser video uden lyd, og derfor er tekstning et vigtigt element for at fange seeres interesse.
 • Videoformater. Posted Media leverer altid den endelig video i et format, der defineres som en master. En højkvalitets-fil af den endelige video, som kan benyttes af kunden til offentlig fremvisning (fx på store skærme på messer). Derudover leveres også altid ét videoformat til sociale medier. Her er det kundens eget valg, om der ønskes video til Facebook, Instagram, YouTube eller noget helt fjerde.

Når man som kunde kigger på alt det ovenstående, er det muligvis svært at identificere sig med mange af tingene, og man ender måske med at tænke: ”Jamen, jeg skal jo bare bruge en video på 30 sekunder, der fremviser min service! Jeg kan slet ikke overskue at tage stilling til alle de valg.”

Men frygt ikke – det er dét, vi er her for. Vi udarbejder altid den bedste løsning i vores tilbud til vores kunder, hvori kunden også har rig mulighed for at tilvælge eller fravælge elementer. Der kan derfor ikke defineres en specifik overordnet pris, som gælder alle kunder, men derimod vil der blive udarbejdet et tilbud, der er den bedste løsning til netop dig eller dit brand. Vi baserer altid tilbuddet på kundens identitet og allerede eksisterende branding, og derfor kan vi levere professionelle videoer til billige priser. Dét, som det i virkeligheden handler om, er, at vi fra starten er enige om præcis hvilken vej, du som kunde ønsker at gå.

Har du brug for video? Så kontakt os i dag! Vi er klar til en uforpligtende snak om din videoproduktion.

Følg os på facebook

KONTAKT OS

Har du spørgsmål, eller søger du et tilbud på videoproduktion så kontakt os i formularen.

Copyright © Posted Media. All rights reserved.
Videomarkedsføring — hvad koster video?