Kontakt os idag    |    +45  2568 2568    |    info@postedmedia.dk

Videomarkedsføring — en god investering

Del på facebook
Facebook

Video er overalt på internettet. Ikke mindst på sociale medier. Men hvorfor er videomarkedsføring så populært? Og hvorfor er det en god investering for erhvervsdrivende?

Videomarkedsføring i tal

Kigger man på tal fra HubSpot.com, er der imponerende belæg for, hvorfor brugen af videomarkedsføring er eksploderet indenfor de seneste år.

  • At placere en video på sin landing page kan øge forretningens konverteringsrate med op til 80%. 
  • 92% af brugere som ser en fængende video på deres smartphone eller tablet, deler den med andre brugere.
  • 64% af alle forbrugere er mere tilbøjelige til at købe et produkt online efter de har set en video om det.
  • Videoreklamer øger købelysten hos forbrugeren med op til 97% og positive brand associationer med op til 139%.


Et magtfuldt redskab til marketing

Hvert år stiger både mængden og værdien af videomarkedsføring, og flere og flere virksomheder mærker successen. Derfor er det heller ikke overraskende, at flere også inkluderer videoindhold som en del af deres digitale markedsføringsstrategi.

Det kræves i dag, at folk i marketingsstillinger i højere grad er opmærksomme på, hvilke muligheder videoindhold kan skabe for deres virksomhed. En rapport fra 2019 viser at 87% af marketingansvarlige bruger video som markedsføringsredskab (Wyzowl, 2019).

Den stigende efterspørgsel på video har gjort, at marketingansatte stoler på potentialet i videoindhold til at skabe mere bruger-engagement og øge troværdigheden af brandet.

Hvorfor virker det?

Internetbrugere ser et stigende antal videoer på alle platforme. Om det er på blogs, som Instagram-reklamer eller på gode gamle YouTube, så forventes der mere videoindhold overalt. Dette skyldes højst sandsynligt, at video er forbrugernes favoritindhold at se fra et brand på sociale medier.

I en rapport fra 2018 om trends i videomarkedsføring på sociale medier udført af videovirksomheden Animoto, udtaler 73% af forbrugerne at deres beslutning om at købe et produkt, er blevet påvirket af en virksomheds tilstedeværelse på sociale medier.

Denne statistik og mange tilsvarende er medvirkende til, at mængden af brandet videoindhold stiger hele tiden. Når video har så stor indflydelse på forbrugers beslutninger, er det heller ikke overraskende, at Instagram er den hurtigst voksende platform, hvor der bruges videoindhold til at drive salg.


Hvordan virker det?

Det hele kommer ned til afkastet på investeringen. Værdi kontra omkostning. Hvis vi kigger på tallene, er 88% af de videomarkedsførende tilfredse med afkastet fra deres indsat på videomarkedsføring på sociale medier (Animoto, 2018). I samme rapport udtaler 80% af de markedsførende, at de er tilfredse med afkastet på de videoreklamer, de har delt på sociale medier.

Kort sagt bruger virksomheder videomarkedsføring til at øge deres salg, opbygge brandkendskab hos brugerne, såvel som troværdighed. Gennem video kan virksomheder også holde deres nuværende kunder informeret og opdateret og samtidig række ud efter nye potentielle kunder.

De mest brugte platforme for videomarkedsføring på sociale medier er Instagram, YouTube og Facebook. Disse platforme er en stor del af grunden til, at video som markedsføringsredskab er blevet så dominerende, som det er. Video har nemlig potentiale til at fortælle alt i det format som brugerne foretrækker — det visuelle format. Derfor bliver videoindhold forfordelt af algoritmerne på disse platforme.

Er du interesseret i at vide mere om, hvordan du kan øge dit salg gennem video? Så kontakt os gerne til en uforpligtende snak. Vi hjælper gerne med gode råd og vejledning!

Følg os på facebook

KONTAKT OS

Har du spørgsmål, eller søger du et tilbud på videoproduktion så kontakt os i formularen.

Copyright © Posted Media. All rights reserved.
Videomarkedsføring — en god investering