Videomarkedsføring på Twitter

Del på facebook
Facebook

De fleste kender Twitter som et sted, hvor det er muligt at ytre sig kort og effektivt. Og som udviklingen skrider frem, er Twitter selvfølgelig også kommet med på videobølgen. Men da brugerne er vante til det korte format i form af max 280 tegn (dog er de fleste tweets ikke meget længere end 33 tegn), er der nogle ting, man skal være opmærksom på, hvis man vælger at bruge Twitter som en platform for videomarkedsføring.

Video på Twitter

Vi har siden 2013 kunne forvente at se video på Twitter. På givne tidspunkt var der dog tale om formatet ’vines’ (fra video-appen Vine), som nu senere har udviklet sig til flere forskellige videoformater. I dag bliver Twitter i manges øjne faktisk anset som et nyhedsmedie frem for et socialt medie. Dette er med til at skifte fokus fra at være ”legende” til at blive mere informativt, hvilket også betyder, at der er sket forandringer i hvilken type indhold, du som bruger kan forvente at se på Twitter. Udover dét, er Twitter blevet et globalt netværk, hvorfor du også kan opnå stor rækkevidde med din markedsføring.

Hvordan og hvorfor giver det mening?


Twitter Native Video:

Der findes egentlig kun én reel måde at dele video på Twitter på, uden at det er via en trejdepart – og det er Twitter’s Native Video-funktion.

Ligesom i vores seneste indlæg (Videomarkedsføring på LinkedIn) har ’Native’ igen den samme betydning, hvor det oversat til dansk egentlig bare betyder ”indfødt”. Det er altså den type video, Twitter tillader dig at uploade på deres egen platform uden brug af en trejdepartsløsning.

Fordelen ved en ’Native’-video er, at disse typer af videoer afspiller automatisk, når der scrolles igennem et feed. Det er en fordel, fordi at seeren er mere tilbøjelig til at blive hængende ved at blive præsenteret for en video, de ikke selv skal tage stilling til om de vil se eller ej, ved først at skulle klikke for at se videoen.

Samtidig tilbyder Twitter, at længden på dine videoer kan være op til 2 minutter og 20 sekunder. Dette er oftest lang tid nok til at få præsenteret dit produkt, fortælle om nyheder i din virksomhed eller informere om noget helt tredje.

Live video (via Periscope):

Udover Native Video tilbyder Twitter også, at du kan streame livevideo direkte til platformen. Dette foregår dog via trejdeparten Periscope. Denne type af markedsføring kan være en fordel for dig, der gerne vil give dine kunder eller potentielle kunder et indblik i din dagligdag, livestreame et event, udtrække en vinder af en konkurrence eller gennemgå brugen af dine produkter som en slags videomanual.  

Dét, som du skal have in mente, hvis du benytter dig af livestreams gennem Periscope og Twitter, er, at det er vigtigt at gøre opmærksom på dit livestream et par dage inden for at skabe opmærksomhed omkring det. Udover det, er det vigtigt at tænke på din målgruppe. Der forventes generelt på Twitter, at der præsenteres et meget 1:1 billede af hvem du er som person, hvem din virksomhed er eller hvilke værdier I afspejler. Derfor er det vigtigt, at du er dig selv og er reel i din fremtræden.

Hvad virker?

Det, der virker bedst på Twitter, er at aktivere dit publikum. Vis flere billeder af hvad du selv kigger på, fremfor fx ”selfies”. Seerne på Twitter har ofte en anden interesse med mediet end en seer på et andet og mere socialt medie. Det handler om at skabe opmærksomhed på det reelle produkt fremfor dig som person. Så vær ikke bange for at bruge dit bagkamera på telefonen frem for frontkameraet.

Husk på at Twitter er en platform for samtale. Derfor er det vigtigt at appellere til dine seere på en måde, som kan starte en samtale. Om du gør det gennem video eller tekst, er i sig selv underordnet, selvom du ofte vil nå bredere ud med video. Dét, som det egentlig handler om, er, at dit publikum skal føle, at de er med dig ”på set”, når du livestreamer eller uploader en video eller et tweet. De skal være en del af din markedsføringsplan og skal medvirke til at uddybe dit produkts eller services’ egenskaber og indhold. Fx kunne en bruger på Twitter snildt finde på at stille yderligere spørgsmål til dit produkt eller service, og så er det utroligt vigtigt at svare tilbage. Husk at bevare en tone som går i spænd med den fremtoning du ønsker at fremvise.

På Twitter har du mulighed for at udstråle karisma og forskellige egenskaber, som gør dig unik. Du skal ikke være bange for at have en speciel eller anderledes fremtoning, for i sidste ende handler det også om at skille sig ud!

Fem hurtige tips til video på Twitter

  • Husk undertekster eller grafikker, der forklarer din video. Op imod 85% af alle videoer ses uden lyd.
  • Afhold en Q&A eller stream i real time. Twitter’s livevideo-funktion giver utrolig god mulighed for at besvare på spørgsmål – og samtidig interagere med og engagere din målgruppe. Brug dette til din fordel!
  • Brug Twitter som et redskab for mindre content. Med mindre content skal det forstås, at det på Twitter er en god idé at dele små bidder eller uddrag fra eventuelle andre videoer og skabe en kampagne gennem dette, som i sidste ende skal lede til salg eller videregive nyttig information til brugerne.
  • Benyt dig af brugerinteressen. Gennem Twitter’s muligheder for at interagere med brugerne har du nogle ret unikke muligheder for at ”være der” for dine potentielle kunder. Svar på deres spørgsmål, informér og undervis på en sådan måde, at du er i øjenhøjde med dine kunder.
  • Hold det kort. Fang interessen, men gør det kort. Ligesom alt andet videoindhold handler det om at fange seerens opmærksomhed så hurtigt som muligt. Undersøgelser viser, at brugere af Twitter ofte bliver hængende ved en informativ video, hvis den fanger interessen inden for de første 3 sekunder.

Twitter bør være ét af de medier, du bruger, når du eller din virksomhed ønsker at sprede information omkring virksomheden, jeres produkter og services, eller når I ønsker at engagere jer med jeres kunder. Det er en enestående mulighed for at skabe debat og være i øjenhøjde med kunderne

Vil du vide mere om video på Twitter, eller er du interesseret I at få produceret indhold til dig selv eller din virksomhed, så kontakt os nedenfor, så hører du fra os hurtigst muligt!

KONTAKT OS

Har du spørgsmål, eller søger du et tilbud på videoproduktion så kontakt os i formularen.

Copyright © Posted Media. All rights reserved.
Videomarkedsføring på Twitter