Profilvideo — personlighed skaber troværdighed

Del på facebook
Facebook

Mange tænker måske, at dét med at få lavet en video til din virksomhed eller dit brand, handler om at vise og fortælle så meget så muligt omkring jeres produkt eller service. Det er til dels også korrekt, men det handler langt mere om at få sat et ansigt på. At give kunden en association med en person, som er tilknyttet brandet eller virksomheden. Tænk på et brand som JYSK. Hvad er det første, du tænker på? Ja, vi tænkte det nok; ”Dav, jeg hedder Lars Larsen, og jeg har et rigtigt godt tilbud til dig!”. Ikke alene er sætningen blevet ikonisk for et utal af reklamer for JYSK siden 1979, men også karakteren Lars Larsen, er blevet en stor del af brandet.

Men hvorfor virker det?

Genkendelighed

Mennesker identificerer sig lettest med andre mennesker. Vi vil gerne se mennesker og kommunikere med mennesker. Vi afspejler os i andre mennesker og genkender dele af os selv. Vi gør det alle hele tiden; når vi ser reklamer, serier, reality eller noget helt fjerde. Vi er så vant til at se på andre mennesker og høre deres historie og fortælling.

Når vi, som forbrugere, ser en video omkring en virksomhed og dennes ydelser, er vi også langt mere tilbøjelige til at vise interesse, hvis vi kan afspejle os selv i virksomhedens værdier. Men hvad er det præcis, der skaber denne troværdighed? Og hvordan genkender vi værdierne? Oftest når vi køber et produkt, ved vi ikke særligt meget om virksomhedens værdier og arbejdsmetoder, men vi kender måske til en personlighed i virksomheden, som udstråler at gå ind for de samme ting og have de samme værdier som os selv. Og så slår vi til!

Hvordan kommer dette så til udtryk gennem video? Det gør det bl.a. ved, at du som virksomhed, vælger en frontfigur til at være jeres billede ud ad til. Denne person(a) etablerer et forhold mellem køber og sælger, der er med til at sælge dit produkt. Dette gør, at din ydelse lige pludselig synes langt mere relevant for din målgruppe.

Troværdighed

Et brand der er associeret med en person eller et ansigt ud ad til, har en langt højere troværdighedsværdi, end ét der ikke er. Om det er et mere etableret brand eller et helt nyt, har dog en smule betydning. Et etableret brand opnår hurtigere troværdighed, da produktet allerede er på markedet, og forbrugerne kender det. Med et nyt brand tager det længere tid at skabe troværdighed og gøres bedst ved at sætte ansigt på.

Noget, der gør sig gældende, når vi snakker troværdighed, er, at personen der taler og forklarer om brandet, identiteten eller produkterne, fremstår veltalende og med en vis form for karisma. Det handler om at have kendskab nok til det emne, der tales om. Her kommer begrebet ’ekspertviden’ i spil. Vi snakker appelformer, hvor den stærkeste appel i en profilvideo vil være ethos – troværdighed og karakter. Du kan igennem denne appelform ramme bredt, ved at vise at netop du er eksperten på området.

Ud over ethos spiller pathos (følelser) og logos (logik, årsag) også ind, når du skal styrke din fortælling. Det er vigtigt, at man kender sin målgruppe og bruger de appelformer, som rammer den bedst muligt. Har du en meget unik service, der rammer en snæver målgruppe, giver det mening at bruge ethos før de andre appelformer for at få forklaret dit produkt. Har du derimod en service eller et produkt, som folk allerede kender til fra lignende markeder, giver det måske bedre mening at lægge vægt på logos før de andre to.

Personlighed

Dét, der gør en profilvideo unik, er, at du som frontfigur for din virksomhed møder dine kunder i øjenhøjde. Du er præcis dér, hvor de forventer at se dig – om det er online i en video, en stand på en messe eller andet, kan du forklare dit budskab. Dine kunder har set dig før, og føler at de kender dig og sammenkobler dig derfor med virksomheden og dennes værdier. Det er derfor meget lettere at etablere et forhold til kunden, hvilket i sidste ende gør dem mere tilbøjelige til at købe dine produkter eller din service.

Ydermere virker profilvideo godt til at styrke dit allerede eksisterende brand. Om du driver en lille virksomhed eller en virksomhed i en franchise, kan du skille dig ud ved at få lavet en video om netop dig, dine medarbejdere eller dit produkt, hvor I som mennesker er det bærende element i videoen. Hvis dine kunder allerede kender dig eller dine medarbejdere inden de kommer ind i din fysiske butik, dannes der et mere personligt bånd, allerede første gang de møder dig – og dét er noget, vi mennesker virkelig kan lide.

For at opsummere: mennesker vil se mennesker, og det kommer vi ikke udenom. Det er noget af det, der virker bedst, når det kommer til online markedsføring, og noget af det der gør os som seere og/eller kunder mest trygge. Netop derfor ville alle virksomheder have godt af at få et ansigt på!

Vil du vide mere om profilvideo, så kontakt os i formularen nedenfor.

Følg os på facebook

KONTAKT OS

Har du spørgsmål, eller søger du et tilbud på videoproduktion så kontakt os i formularen.

Copyright © Posted Media. All rights reserved.
Profilvideo — personlighed skaber troværdighed