Videomarkedsføring på LinkedIn

Del på facebook
Facebook

De fleste virksomheder i dag ved, at video er et af de stærkeste markedsføringsværktøjer. Video generer mange flere interaktioner end tekst og/eller billeder. På LinkedIn i 2019, taler vi om helt op imod 20 gange så mange. Men hvorfor er det effektivt?

Video på LinkedIn

Vi har siden 2017 kunne benytte LinkedIn til at markedsføre materiale via video. Det er noget, der længe har kunnet lade sig gøre på andre sociale platforme, men LinkedIn er en smule anderledes. Her har du nemlig ofte hele dit B2B-segment. Det er her du kan henvende dig til potentielle kunder eller dele ud af din viden.

Ud over et kæmpe B2B-segment, har du også mange private brugere, som enten er tilknyttet virksomheder, freelancere, jobsøgende eller noget helt fjerde. Dem kan du også engagere gennem video. Undersøgelser fra de tidligere stadier i LinkedIn’s test med video viser, at brugerne og virksomhederne ofte benytter video som samtalestarter for et specifikt emne. Altså er brugerne på LinkedIn mere tilbøjelige til at indgå i en samtale, efter de har set en video om emnet.

 

Hvor og hvorfor giver det mening?

Vi skelner reelt set mellem tre forskellige videotyper på LinkedIn. De benyttes hver for sig, men mere eller mindre med samme formål. Der er fordele og ulemper ved alle tre typer, så gør dig overvejelser om, hvad dit mål er.  


LinkedIn Native Video:
LinkedIn’s Native Video skal forstås som en service LinkedIn tilbyder. Det ligger i ordet Native, at det er video direkte uploadet til LinkedIn. Egentlig er der som sådan ikke noget specielt i det, da mange sociale platforme tilbyder det samme.

Din video kan vare imellem 3 sekunder og 10 minutter. Det er mere end rigeligt til at sprede dit budskab. Denne videotype er til dig, som gerne vil ramme et segment af brugere eller virksomheder, men har fint belæg for at gå efter det kortere format. Det kan være en reklame, minidokumentar eller et helt kort ”snap”-format på 3-10 sekunder, hvor f.eks. et produkt præsenteres.

LinkedIn Video Ads:
Den største fordel ved Video Ads er, at de tillader spillelængder på helt op til 30 minutter. Derfor kan du med denne type video virkelig komme i dybden med dit budskab, fortælle din historie eller bare skabe opmærksomhed omkring dit produkt. Det vil oftest være tilfældet at benytte denne videotype til at gå i dybden med din service, dit produkt eller din historie, rettet mod et B2B-segment, der har brug for netop denne forståelse.

Disse videoer er sponsorerede opslag. Typisk fra virksomheder som netop ønsker at fortælle deres historie, dele deres budskab eller sælge deres produkter. De findes oftest, når du scroller gennem dit feed på LinkedIn. Denne type video har ofte et større potentiale, da de kommer ud til et bredere publikum. Du har mulighed for at ramme både den enkelte forbruger og målrette til virksomheder direkte.

Embedded Video:
Ordet ’embedded’ betyder blot at noget er vedhæftet. I tilfældet her er det en video fra en videoservice eller et andet socialt medie, som f.eks. Youtube. Dette er den ældre måde at gøre det på, og noget man brugte mere, før det var muligt at uploade video direkte. Nogle virksomheder benytter sig stadig af dette format for at bruge LinkedIn til at linke seeren videre til en anden platform, hvilket i nogle tilfælde kan være meget praktisk.

Den største ulempe ved at benytte denne videotype er, at videoen ikke har mulighed for at autoafspille, når den potentielle seer scroller ned gennem sit feed. Det er værd at have in mente, for det kræver at brugeren allerede skal være engageret på at interagere med dit opslag.

 

Hvad virker?

Fortæl din historie. Introducer dig selv og/eller dit team. Promovér dine produkter, eller skab opmærksomhed gennem en explainer-video. Det er blot nogle af de muligheder, der findes. Mulighederne på LinkedIn er egentlig ikke så meget forskellige fra andre sociale medier, men det er vigtigt at huske, at det er dit eller din virksomheds professionelle profil. Du skal altså derfor have i tankerne, hvilken udstråling du gerne vil give potentielle kunder – herunder dit B2B-segment. Hvad er de interesseret i at se? Hvordan fremstiller du din professionalisme? Vigtigst af alt skal du huske at fremstå, som du er, så andre brugere får et klart og reelt billede af dig eller den virksomhed, du repræsenterer.

 

Fem hurtige tips til video på LinkedIn

  • Husk undertekster eller grafikker, der forklarer din video. Op imod 85% af alle videoer ses uden lyd.
  • Gør det professionelt. Vær naturlig, men afspejl klart og tydeligt dit budskab. Udstrål den energi der repræsenterer dig eller din virksomhed, så I fremstår respektable og pålidelige.
  • Skab trafik gennem links. Om du ønsker at sælge en service, et produkt eller blot informere, så er det vigtigt, at du linker til dit originale content. Dit mål er altid at seeren skal interagere med dit opslag, og derfor er det vigtigt, at der er noget at interagere med.
  • Fang interessen. De fleste seere mister opmærksomheden efter de første 6 sekunder, hvis ikke indholdet er interessant eller relevant for dem. Skab derfor en base, der øjeblikkeligt fanger opmærksomheden.
  • Hold det kort. Fang interessen, men gør det kort. Seeren har ikke tid til at se 10 minutters video, medmindre de selv har opsøgt materialet. Så hvis dit mål er at skabe opmærksomhed eller sælge dine produkter, så hold det kort.

LinkedIn bør være dit foretrukne sociale medie, når du eller din virksomhed ønsker at dele et budskab og/eller skabe opmærksomhed rettet mod et B2B-segment – og video kan virkelig få dig til at skille dig ud. Husk dog at holde det professionelt.

Vil du vide mere om video på LinkedIn, eller er du interesseret i at få produceret indhold til dig selv eller dit brand, så kontakt os nedenfor, så hører du fra os hurtigst muligt!

KONTAKT OS

Har du spørgsmål, eller søger du et tilbud på videoproduktion så kontakt os i formularen.

Copyright © Posted Media. All rights reserved.
Videomarkedsføring på LinkedIn