Kontakt os idag    |    +45  2568 2568    |    info@postedmedia.dk

Videomarkedsføring — vælg den rigtige videotype

Del på facebook
Facebook

400 timers video.

Så meget videomateriale bliver der hvert eneste minut uploadet til YouTube alene. Men det er ikke kun på YouTube, disse massive mængder video bliver uploadet. Trenden ses også mere og mere på andre sociale netværk som bl.a. Facebook og LinkedIN.

Kigger man på statistikker fra f.eks. Animoto, kan man se, at de private forbrugere elsker video. De er typisk 95% mere tilbøjelige til at huske noget, de har set i en video, fremfor noget de læser på tekst. Udover at video er forbrugerenes yndlingsmedie, viser tendensen også, at de langt hellere vil bruge tid på et website, der benytter sig af video til at forklare og vise deres værdier og budskaber.

Bl.a. derfor står video som et af de stærkeste redskaber til at øge din synlighed og fastholde forbrugerens interesse. Det er ikke alene vigtigt at benytte sig af video, man skal også vide hvilken type video, der rammer ens målgruppe bedst muligt. Kender man målgruppen, er det lettere at vide hvilket indhold, de finder interessant og målrette derefter med den rigtige type video. Derfor har vi lavet denne guide til at vælge den helt rigtige videotype.


Profilvideo

Profilvideoen er typisk til dig, som driver en større eller mindre virksomhed, som har behov for at fortælle/forklare, hvad der gør jer unikke. En profilvideo er altid opsat til at vise et reelt billede af virksomhedens profil udadtil, rettet mod den målgruppe virksomheden har størst succes med. En profilvideo skal udtrykke personlighed og troværdighed. Samtidig skal forbrugeren kunne afspejle sig selv, eller dele af sig selv, i dine eller din virksomheds idealer. En profilvideo skal appellere til følelser og logik. Det er derfor vigtigt at fremstå professionel, men samtidig også udtrykke en personlighed, som seeren kan afspejle sig i. Længden på en profilvideo kan variere meget, alt efter hvor den skal benyttes. Nogle vælger at bruge den som banner på deres website – typisk uden lyd – for at vise virksomheden ud af til som det første. I dette tilfælde er det vigtigt, at billederne afspejler budskabet klart og tydeligt. Andre vælger en profilvideo til deres markedsføring og/eller til brug på sociale medier, hvor lyd også er en større faktor. Billederne er stadig vigtige, men her spiller også overvejelser omkring musik, reallyd, speak og andre ting ind, da man har mulighed for at appellere til flere følelser og sanser på én og samme tid.

Det er altså en video, hvor du som virksomhedsejer eller marketingsansvarlig på relativt kort tid kan fortælle om virksomhedens værdier.


Produktvideo

En produktvideo er egentlig meget ligetil. Den er til dig, som har en webshop eller en fysisk butik, hvor du sælger varer. Det kan være gængse varer, som ses i supermarkeder, eller mere unikke varer som er indenfor et specielt område eller niche. Dét, som videoen skal kunne fremvise her, er en værdi for den potentielle køber. De skal kunne se sig selv benytte produktet. Derfor skal der appelleres til både følelser og logik, samtidigt med der etableres og udtrykkes en ekspertviden omkring produktet.

En produktvideo kan laves på flere måder. Den simple produktvideo er den, du typisk vil forvente at se under en produktbeskrivelse på et website, hvor det er muligt at se en video på 5-10 sekunder, hvor produktet egentlig bare vises frem op mod en baggrund. Denne facon er god til dig, der har produkter, som måske ikke er let genkendelige for køberen, eller dig som bare gerne vil kunne vise produktet i sin helhed i levende billeder. En anden måde at gribe det an på kunne være at vise produktet ”in-action”. Dette er en video, du ville kunne forvente at se på sociale medier. Det er et format på typisk 10-25 sekunder, hvor produktet fremvises i brug. Det kan være alle produkter, hvor det vigtige igen er, at huske på at seeren skal kunne afspejle sig selv og se noget genkendelighed i situationen, hvor produktet benyttes. Et eksempel kunne være en fitnesskæde, der sælger drikkedunke, tasker eller noget tredje. Her vil man som forbruger forvente, at man kan se produktet, hvor det oftest anvendes, og hvilken værdi det kommer til at have.

Med en produktvideo kan du engagere dit publikum og vække deres interesse for dine produkter eller services. Det handler om at skabe værdi for seeren og etablere et forhold mellem dem og dit produkt. Det er den perfekte løsning til dig, som driver en webshop eller en fysisk butik og ønsker større rækkevide på enkelte eller flere produkter.


Reklamevideo

Reklamevideoen er den store produktion. Det er til dig, som skal præsenteres i større stil udadtil – enten som personlig profil gennem dine produkter eller som virksomhed som helhed. Det er en produktion, som kræver den helt rigtige idé eller koncept, og som kan vise dit budskab enten igennem humor, logik eller ekspertviden. Du skal engagere dit publikum igennem en tagline eller et koncept, som bider sig fast.

Tænk tilbage på hvornår du sidst har set en tv-reklame. Hvilken reklame husker du bedst? Hvorfor husker du den? Var der en stærk tagline, der bare satte sig fast, eller var der en god fortælling eller nogle fantastiske billeder, som du associerer med virksomheden? Et eksempel man kan hive frem som en succesfuld reklamevideo er Alka Forsikrings gamle kampagnevideoer med taglinen ”Ring nu, mens du har gejsten – på 70 12 14 16”. Her er taglinen et rim, hvilket gør den rigtig stærk, idet at du som seer lettere husker den. Hvis ikke første gang du ser reklamen, så måske anden eller tredje gang. Du forbinder altså ret hurtigt taglinen og produktet/virksomheden.

I det store hele er det præcis dét, som en reklamevideo skal kunne levere. Det skal være dit budskab som huskes. Det skal være noget, som seeren ikke sådan lige glemmer, så der allerede er etableret en sammenkobling mellem reklamen og din virksomhed.

En reklamevideo kan laves til flere forskellige platforme. Alt fra sociale medier til tv og biografer, men vil typisk aldrig have en længde på mere end 60 sekunder. Det handler om et kort, godt og præcist budskab, som fastholder seerens interesse. Det gøres bedst med reklamevideoer med en længde på mellem 20-45 sekunder.


Kampagnevideo

Kampagnevideoen skiller sig en smule ud fra de ovennævnte typer af videoer, da det faktisk ofte er en sammensmeltning af alle tre. Man vil typisk aldrig nøjes med én kampagnevideo, da hele idéen er at lave en sammenkobling mellem visuelle elementer og identitet. Det handler om, at du som virksomhed igennem en periode f.eks. har produkter, du kører specielle tilbud på, eller ønsker at fremvise enkelte services på bestemte tidspunkter af året.

En kampagnevideo kunne f.eks. være en video for et rejseselskab, der tilbyder rejser til flere forskellige destinationer, men ved at populariteten for rejser til Cuba ligger højere fra maj-juli, mens rejser til Norge er mere populære i vinterhalvåret. Så vælger man at lave kampagner, hvor alt materiale, lige fra tekst og billeder til video og markedsføring, har samme konstanter. Altså, elementer som går igen. Her kan der igen være tale om en specifik tagline for den enkelte kampagne eller et valg af farver, fonte eller lignende, som genbruges for at skabe en forbindelse mellem flere elementer under kampagnen. På denne måde skabes genkendelighed og helhed i alt fra dine billeder, tekstformer og video, som seeren forbinder med dig eller dit brand.

Det gode ved en kampagnevideo, er, at du får et produkt, du kan bruge igennem en længere tidsperiode, og du samtidig etablerer et forhold i din markedsføring, som afspejles visuelt. Det er noget forbrugerne er glade for at se, og det skaber troværdighed.

Der findes også flere typer af større og mindre videoer, som kan produceres målrettet efter dine forbrugere. Her kan nævnes online-visitkort i form af video, som begynder at vinde mere ind. Det er typisk en meget kort video, som kører i et loop, som kan fungere som en footer i din mail eller på din hjemmeside, som forbinder den enkelte medarbejder til virksomheden. Det skaber genkendelighed for forbrugeren og troværdighed for dine medarbejdere, som fremstår med hver deres unikke personlighed, allerede inden kunden har mødt dem.

Vil du vide mere om hvilken type video, der er korrekt for dig, så tøv ikke med at kontakte os. Vi er altid klar på en snak, og vil altid kunne give dig et godt råd med på vejen, så du kan træffe det helt rigtige valg af video.

Følg os på facebook

KONTAKT OS

Har du spørgsmål, eller søger du et tilbud på videoproduktion så kontakt os i formularen.

Copyright © Posted Media. All rights reserved.
Videomarkedsføring — vælg den rigtige videotype