Video på Facebook — virker det?

Del på facebook
Facebook

Mere og mere videomateriale på Facebook

Video på sociale medier. Virker det? Det korte svar er: ”Ja, det gør det helt bestemt!”

Vi har igennem de seneste år set en konstant stigning af videomateriale på sociale medier som fx Facebook. Statistikker viser, at der alene på Facebook har været et stigende indhold af videomateriale på 258% mellem 2016 og 2017.

Selvom statistikkerne er et par år gamle, kan man roligt antage, at der mellem 2017, 2018 og 2019 har været en lige så stor, hvis ikke end større stigning af video på sociale platforme – og det ser kun ud til at fortsætte.

Man regner med, at virksomheder i 2019 vil benytte op imod 32% af deres budget på at skabe visuelle materialer, herunder video, billeder, infographics, motion design mm. Det betyder altså også, at der er en forventning om at brugerne stadig ønsker at se videomateriale – og det kan man vist roligt sige. Det menes, at op mod 82% af al internettrafik vil bestå af video i 2021. Så ja, det virker! Og det bliver det ved med!

Video som megatrend

Mark Zuckerberg udtalte i 2017, at han kun forventer at video vil fortsætte med at være stort. Det er brugernes favorit informationsmedie, og det virker det til at blive ved med at være. Hvis vi dykker længere ned i det, er der mange psykologiske årsager til hvorfor, det er sådan. I det store hele handler det om, at vi langt bedre fordøjer den information, vi får gennem video, end hvad vi læser på tekst.

Du kan sikkert også genkende det. Du har set en video med en hund, der er klædt ud som en julemand og daffer hen mod kameraet, eller en video af en mand der redder en familie af ællinger, som er fanget i en kloak. Du husker disse videoer – og vigtigst af alt: du deler dem.

Nu spørger du måske dig selv: ”Ja, men hvordan kan jeg bruge en video af en and eller en hund til noget i min markedsføring?” Svaret er, at det kan du heller ikke… Men så måske lidt alligevel!

Tænk ud af boksen

Hvis du eller dit brand ikke lige står og kan markedsføre jer med videoer af dyr, hvad gør I så? Tænk ud af boksen. Vær kreativ. Tag en anden tilgang. Appellér til andre aspekter – f.eks. følelser og genkendelighed. Få lavet en video der viser elementer af noget, som folk kan relatere til og forbinde med situationer, de kan se dem selv i. Eller få skabt en kampagne (læs vores indlæg om tips til online markedsføring) hvor det visuelle er i fokus, som skal medvirke til at engagere folk til at følge med – hver dag, hver uge eller måske en gang om måneden i et helt år.  

Noget, som er værd at have in mente med video og markedsføring på Facebook, er, at det især er videoer, som appellerer til følelser og/eller videoer med stor underholdningsværdi, der engagerer brugerne mest. Samtidig skal man tænke meget over længden af ens video. En god video behøver ikke at være lang. Det handler om at sprede dit budskab – og det kan i mange tilfælde gøres på relativt kort tid.

Undersøgelser viser, at du kun har dine seeres fulde opmærksomhed i ca. de første 5-6 sekunder af din video. Hvis de mister interessen allerede her, scroller de videre i deres newsfeed. Så benyt denne mulighed til at inddrage små bidder at fx motion graphics i dit opslag på Facebook, som brugerne finder interessante eller genkendelige – eller få lavet ugentlige korte videoer der informerer, underholder og/eller appellerer til dine kunders følelser.

Hvor og hvordan kan jeg bruge video på Facebook?

Video kan som sådan bruges mange steder på Facebook. Det mest oplagte er, at benytte video som reklame (læs vores indlæg om annonceringstyper på Facebook) i dine følgeres og målgruppes newsfeed. Dette er en oplagt mulighed for dig og/eller dit brand til at skabe opmærksomhed omkring jer selv.

Udover det, kan du få lavet små eller længere videoer til at benytte på din egen Facebook Business-side rettet mod dine følgere. Dette er en glimrende mulighed for at følge nogle trends og bevægelser hos din målgruppe – eller trends der generelt er oppe i tiden. På denne måde skaber du løbende content, som dine følgere og målgruppe kan relatere til.

Du kan også benytte video i coverbilleder på Facebook for hurtigt at give et indblik i hvem du/I er som virksomhed, jeres værdier og/eller arbejdsformer mv. Dette skaber et professionelt, relaterbart og troværdigt forhold til jeres besøgende.

Det er også muligt at uploade videoer i stories på Facebook. Det er en god mulighed til den hurtige løsning, hvor du selv nemt kan opdatere dine følgere evt. omkring små nyheder. Det er også muligt at gå den anden vej, og få produceret indhold der fx har til formål at ramme og engagere dine følgere i bestemte perioder eller på bestemte tidspunkter – dette skaber værdi for dit brand i og med at aktiviteten på din sinde opretholdes, og du dermed forbliver relevant.

Fem hurtige tips til video på Facebook

  • Brug en sigende thumbnail til din video. Beskriv din video med et passende billede.
  • Upload videoer direkte til Facebook – i højeste format muligt. Facebook forfordeler videomateriale over tekst, billeder og links. Så har du en video på en anden social platform, som du ønsker at dele – så upload den på ny til Facebook. Aldrig link den!
  • Husk undertekster eller grafikker, der forklarer din video. Op imod 85% af alle videoer ses uden lyd på Facebook.
  • Lav en unik overskrift og beskrivelse. Gør titlen og beskrivelsen fængende for dit publikum – beskriv, hvad din video handler om og målret specifikke grupper, hvis det har relevans.
  • Benyt en klar og tydelig call-to-action. Hvad end du ønsker at sælge billetter til et event, få folk ind på din webshop eller promovere for dit brand. Gør det let for dine besøgende at vide, hvad deres næste naturlige skridt bør være.

Der er mange måder at gøre det på – og intet er forkert, så prøv det af. Test hvad der virker bedst for dig eller dit brand og benyt jer af denne type af videomarkedsføring i det daglige. Det vil med garanti skabe resultater!

Vil du vide mere om video på Facebook, eller er du interesseret i at få produceret indhold til dig selv eller dit brand, så kontakt os nedenfor, så hører du fra os hurtigst muligt!

KONTAKT OS

Har du spørgsmål, eller søger du et tilbud på videoproduktion så kontakt os i formularen.

Copyright © Posted Media. All rights reserved.
Video på Facebook — virker det?