Kontakt os idag    |    +45  2568 2568    |    info@postedmedia.dk

Videomarketing på Facebook — annonceringstyper

Del på facebook
Facebook

Facebook er den mest brugte platform for videoannoncering og er langt over sin nærmeste konkurrent YouTube i forhold til interaktioner og delinger.

Derfor er det vigtigt, at man tænker dette værktøj grundigt ind i sin markedsføringsstrategi, hvis man ønsker effektiv online marketing og høj SoMe-konversion.

In-stream-videoannoncer

I 2017 fik digitale annoncører en gylden reklamemulighed: Facebook in-stream-videoannoncer. Den sociale medieplatform forstod, at når brugere ser længerevarende videoer på mobilen, så skulle deres annoncer matche denne adfærd. Dette gjorde, at annoncører fik mulighed for at placere videoannoncer midt inde i live- og on demand-videoer på mobile enheder.

Online videoannoncering har aldrig været det samme siden – 70% af Facebook in-stream-videoer ses til ende og leverer i gennemsnit en on-target rate (målgruppepræcision) på 89%. Disse imponerende tal, plus det faktum at de fleste in-stream videoannoncer afspilles med lyd, gør det nemt at se, hvorfor onlineannoncører oftest udnytter denne annoncetype.

Denne relativt nye annonceringsmetode giver annoncører mulighed for at placere en ‘non-skippable’ 5-15 sekunders video midt i en anden video, som brugeren ser på Facebook på en mobilenhed. Da disse annoncer ikke vises før brugeren har set mindst 60 sekunder af den valgte video, er brugeren i en tilbagelænet seertilstand, og annoncen fungerer her som en reklamepause for den pågældende video.

På samme måde som enhver anden Facebook-annoncekampagne kan annoncører vælge deres målgrupper for in-stream-videoannoncer. Da annoncerne er målgruppebaserede, kan seere af den samme video få forskellige annoncer præsenteret alt afhængigt af deres interesser.


Muligheder for placering af in-stream-annoncer

Digitale annoncører har to muligheder for at placere deres in-stream-videoannoncer: Facebook og Audience Network.

Videoannoncer på Facebooks Audience Network er lidt anderledes end typiske Facebook-in-stream-videoannoncer. De kan vises før eller under videoindhold (pre-roll eller mid-roll) på hundredvis af forskellige sites og apps, og de kan være 10-30 sekunder lange. Med Audience Network vises in-stream-videoannoncer på både mobil og computer.


Forskellen på in-stream og ‘normale’ Facebook-videoer

Før in-stream-videoannoncer kunne annoncører kun køre nyhedsfeed-videoannoncer eller sponsorerede annoncer.

Den primære forskel mellem nyhedsfeed-videoannoncer og in-stream-videoannoncer er, at nyhedsfeed-videoannoncer er selvstændige annoncer, der vises i brugerens nyhedsfeeds i stedet for midt i en anden video.

En anden forskel er den tilladte videolængde – 240 minutter for nyhedsfeed-videoannoncer og kun 5-15 sekunder for in-stream. Derudover kræver in-stream-annoncer lyd, mens nyhedsfeed-annoncer ikke gør.

Man finder også forskelle, hvis man kigger på dataene for hver mulighed for videoannonceplacering. For eksempel er seertallet lavere på nyhedsfeed-videoannoncer. Dette menes, at skyldes, at Facebook-brugere typisk er ‘mid-scroll’ og på farten, så derfor er det sværere at fange deres opmærksomhed i længere tid på nyhedsfeedet.

Omvendt er det med ‘non-skippable’ in-stream-videoannoncer. Da disse dukker op i videoer, som brugerne selv har valgt at se og ønsker at se til ende, skal brugerne se videoannoncen i sin helhed og bruger dermed længere tid på hver annonce.

Dog skal man være opmærksom på at den samlede seertid falder, i takt med at videolængden stiger.

Så hvis dit mål er at øge din synlighed, brand awareness, online rækkevidde eller interaktioner, kan det stærkt anbefales at bruge in-stream-videoplacering. Du får:


Mere synlighed

Bruger du Facebook Audience Network får du adgang til over en milliard mennesker, som hver måned ser annoncer. Du har adgang til et globalt publikum med i gennemsnit 16% flere mennesker, end hvis du annoncerer med en ‘normal’ Facebook-videoannonce.

 

Brand awareness

Målgruppebaseret targeting gør det nemt at levere relevante annoncer til den rigtige målgruppe, og derfor er denne type annonce fantastisk til at øge brand awareness.

 

Øget rækkevidde

Når forbrugerne klager over reklamer, klager de egentlig kun over de dårlige annoncer – de forstyrrende, de irrelevante og de fejlplacerede.

Gode annoncer – dem, der er tilpassede, relevante og optimerede – har potentiale til at øge din rækkevidde markant. Med andre ord belønnes kreative, underholdende og nyttige annoncer.


Flere interaktioner

Nogle annoncører føler, at in-stream-videoindstillingerne er begrænsede, primært fordi mange platforme ikke tilbyder dem. Det gode ved dette er dog, at der er mindre konkurrence fra andre annoncører, hvilket vil sige mere annonce-interaktion til dig.

Det er vigtigt at bemærke, at annoncører ikke er tvunget til at vælge mellem in-stream- og in-feed-videoannoncer på Facebook. Du kan vælge én eller begge placeringer alt afhængigt af dine mål og målgrupper. Men husk, jo flere videoformater du leverer, jo mere robuste og effektive bliver dine kampagner.

 

Følg os på facebook

KONTAKT OS

Har du spørgsmål, eller søger du et tilbud på videoproduktion så kontakt os i formularen.

Copyright © Posted Media. All rights reserved.
Videomarketing på Facebook — annonceringstyper